mandag den 2. marts 2015

Små fif til at finde din næste medarbejderMange ord florerer på endeløst mange blogs og artikler, der beskriver de perfekte strategier for at hyre den helt rigtige medarbejder. Vi har også bidraget vores til overfloden af information med indlæg som "Det gode stillingsopslag" og "Rekruttering via sociale medier". Men det er også et emne værd at undersøge, for virksomheder kan ikke hyre nye ansatte, hvis de ikke kan finde dem. 

Her er et par gode sourcing strategier mere, for god ordens skyld! Brug dem til at finde din næste medarbejder. 


Spørg tidligere ansatte

Ikke særlig begejstret ved tanken om at opsøge gamle flammer? Måske burde du være det! Selvfølgelig skal du ikke række hånden ud til tidligere medarbejdere, der forlod stedet under dårlige omstændigheder. Men hvis du har nogle tidligere medarbejdere, som var fantastiske, så prøv at opsøge dem. Den tidligere ansatte, som imponerede dig, er måske interesseret i at komme tilbage, noget som du ikke kan vide med sikkerhed medmindre du spørger.

Sociale medier har gjort det ubeskriveligt let at holde kontakten med professionelle bekendtskaber ved lige. Der er derfor en stor chance for, at hele din forhistorie af medarbejdere ikke er længere væk end en søgning på LinkedIn.

Skulle det ske, at det ikke er muligt at få fat i den medarbejder du havde håbet på, kan det være de kan give dig nogle gode referencer - og du alligevel ender op med den helt rigtige medarbejder. 


Tilbyd specielle karriereveje

Om man vil kendes ved det eller ej, har vi alle en ide om, hvordan det er meningen vores karriere skal udvikle sig. Mange medarbejdere ønsker en blanding af sikkerhed og fremtidsmuligheder i deres ideelle job. Små- og opstarts virksomheder kan naturligvis ikke tilbyde denne form for sikkerhed, men hvad de kan tilbyde er kreative og dynamiske karriereveje.

Vis dine ansatte, at du er villig til at lade dem vokse i takt med at din virksomhed vokser. Lad dem kreere den karrierevej, som de ville designe i en drømmeverden. Arbejd hernæst sammen om at finde ud af, hvordan din virksomhed kan hjælpe den ansatte mod disse mål. Den ansatte kan bidrage med de skills dit firma har brug for, og samtidig arbejde på nogle de håber at kunne bruge i fremtiden.

I denne tid ses det mere og mere, at medarbejdere (med års mellemrum) glædeligt hopper fra job til job. Af denne grund må det endelig ikke skræmme nogen af jer, at diskutere chancen for, at de ikke kan være ved jer under hele virksomhedens udvikling. I kan begge drage nytte af hinanden i selv en "kort" periode på nogle år, og hvem ved? Den nye medarbejder ender måske med at blive længere end forventet. Især hvis du holder dem udfordrede og motiverede.


Mange bække små

Disse forslag virker måske ikke som noget der umiddelbart springer dig i øjnene, men de kunne ligeså vel være forskellen på at ansætte en middelmådig - vs. perfekt medarbejder. Så hvis du nu sidder tilbage med en gammel medarbejder i tankerne, send dem en besked! og lad os høre hvordan det gik.


God jagt, og god mandag!

Tags

0 kommentarer:

Elvium Talent Match. Leveret af Blogger.