torsdag den 10. april 2014

3 tip til at skrive det gode stillingsopslag

Et præcist og ærligt stillingsopslag er forudsætningen for at tiltrække kvalificerede ansøgere.


Vær konkret

Fortæl hvilke opgaver den nye medarbejder skal løse og giv gerne lidt information om, hvilken kontekst det handler om. Eksempelvis kan projektstyring være mange ting, så det er relevant at vide, om der er fokus på budgetplanlægning, teamledelse eller noget helt tredje. Det virker måske overflødigt at nævne, men husk på at mange måske ikke kender til jeres virksomhed og arbejdskultur indefra.

Vær realistisk

Det kunne være dejligt at få en medarbejder, som er visionær og innovativ og samtidigt ekstremt detaljeorienteret, har humor og arbejder fokuseret også i pressede situationer. Sådanne personer findes sikkert også derude, men vær opmærksom på om I skriver en realistisk ønskeliste med kompetencer. Hvis I søger en en detaljeorienteret fagspecialist, er det ikke sikkert, at vedkommende også skal være en innovativ udvikler.   

Vær ærlig

Hvis der er nogle mindre attraktive opgaver i stillingen så vær ærlig omkring det. Fortæl at stillingen kræver weekendvagter hver anden weekend, eller at der er en høj grad af rutinearbejde i jobbet, hvis det er tilfældet. Når I melder klart ud omkring vilkårene fra starten, får I et langt bedre match mellem kandidater, der er indforstået med indholdet, fremfor at bruge tid på at sortere ansøgere fra, som troede de søgte en anden stilling.

Tags

0 kommentarer:

Elvium Talent Match. Leveret af Blogger.