fredag den 28. juni 2013

Sæt dine uopfordrede ansøgninger i system.

Du kender det sikkert - I modtager løbende uopfordrede ansøgninger i firmaet.

Nogle sendes til jeres info mail, andre bliver sendt via LinkedIn eller direkte til en person i netværket som så forwarder dem til dig... og hvad gør du med dem?


Det er ret sjældent, at disse ansøgninger reelt bruges til noget. Som regel slettes de - enten med det samme eller efter afsendelse af et kort afslag.


Det er ærgeligt, da de uopfordrede ansøgninger kan gemme på rigtig gode kandidater. Groft sagt kan man sige, at ansøgningerne kan deles op i tre kategorier:


       - De desperate, der søger alt

       - Dem der SKAL søge x antal jobs om ugen
       - Dem der rigtig gerne vil arbejde hos Jer

Det er den sidste kategori, der er rigtig interessant, og det kan være svært at finde tid til at læse en masse useriøse ansøgninger igennem, for at finde de potentielle nye medarbejdere. I har måske ingen åbne stillinger for tiden, så opgaven prioriteres som regel lavt.


Det behøver ikke at være så svært. Mange store virksomheder bruger et e-rekrutteringsystem, der kan håndtere uopfordrede ansøgninger, men problemet er ofte, at de ovennævnte 3 typer uopfordrede ansøgninger stadig er svære at identificere.


Jeg foreslår, at du i stedet griber opgaven lidt anderledes an. Ved at stille simple spørgsmål i en ansøgningsformular på Jeres hjemmeside kan du hurtigt få sorteret de uopfordrede ansøgninger:


1) Opret 3-4 forskellige kategorier. Eks. salg, produktion, administration og lign.

2) Spørg hvorfor kandidaten søger uopfordret hos jer
3) Spørg hvad kandidaten kan bidrage med
4) Skriv hvilke kompetencer i kigger efter i den pågældende kategori

I Elviums simple e-rekruttering kan du nemt kunne oprette forskellige kategorier, og uopfordrede ansøgninger bliver derefter sorteret efter dine krav efterhånden som de kommer ind. Du kan gemme ansøgningerne til senere og nemt kommunikere med kandidaterne.


Når I på et tidspunkt får en åben stilling (eller vælger at oprette en) kan du hurtigt og effektivt invitere dine favoritkandidater til samtale. Det sparer tid og udgifter til medieindrykning. Fordi du ansætter en medarbejder, der virkelig gerne vil arbejde i Jeres firma, opnås der tit en høj medarbejdertilfredshed med lavere medarbejderomsætning til følge.

Tags

1 kommentar:

Elvium Talent Match. Leveret af Blogger.