onsdag den 12. juni 2013

Hvorfor får jeg ikke nok job ansøgninger?

I nogle brancher klager de over for mange ansøgninger - det har typisk været inden for marketing, kommunikation og medie. De seneste års krise, og ikke mindst den nye dagpengereform, har betydet, at der er kommet mange ansøgere til de ufaglærte jobs. Virkelig mange, nogle gange op til 500 ansøgninger som nævnt i denne artikel.

Men hvad med de firmaer, der kun får 10 ansøgninger? Hvad skyldes det?


Nogle gange ser jeg eksempler på virksomheder, der skriver 2-3 siders jobbeskrivelse med alenlange lister af nødvendige kvalifikationer. Jeg kan godt forstå, hvorfor det resulterer i blot 10 ansøgninger. Virksomhedens kultur kommunikeres allerede i jobopslaget, og med en lang liste af rigide krav klinger "vi er en åben og dynamisk virksomhed med værdibaseret ledelse osv osv." måske lidt hult.Mit råd er, at gøre jobbeskrivelsen skarpere:         - Hvad kan i som virksomhed kan tilbyde den rette kandidat?

         - Hvilke kvalifikationer skal kandidaten have?
         - Er der krav til uddannelse og erhvervserfaring?


Gør kvalifikationskravene skarpe, gerne med eksempler. Det kan afskrække nogle, at der står "Ekspert inden produktudvikling", når "2-3 års erfaring inden for produktudvikling" måske er nok.Hvad synes i? Hvilke brancher bliver oversvømmet med ansøgninger, og hvilke brancher har problemer med at få bare 10? Og hvorfor?
Tags

0 kommentarer:

Elvium Talent Match. Leveret af Blogger.