onsdag den 11. marts 2015

De 3 største udfordringer ved online rekruttering

Dit firma har endelig fået sig et online rekrutteringssystem. I har implementeret linket på jeres hjemmeside, og annonceret den åbne stilling på forskellige relevante jobportaler og sociale medier. Nu er det egentligt kun at læne sig tilbage, og vente på ansøgningerne vælter ind, ikk'? Nej.





Online rekrutteringssystemer har gjort det lettere for ansøgeren at søge jobs, men der er stadig nogle vigtige udfordringer, som firmaer skal overkomme for at opnå succes. Her kan du læse vores råd og forberede dit firma på at takle de 3 største udfordringer, der kommer hånd i hånd med online rekruttering. 


1. Du vil få mange ansøgninger.

At bruge et online rekrutteringssystem gør det let for alle at søge den åbne stilling, men dette kan på sin vis være både godt og skidt. Dit firma vil tiltrække mange kvalificerede - men også mindre kvalificerede kandidater, og det er derfor vigtigt, at dit rekrutteringssystem har en webbaseret platform, der håndterer disse ansøgninger. På baggrund af dette vælger mange firmaer at bruge et system som Elvium Talent Match, der hjælper med at holde hele rekrutteringsprocessen samlet på ét sted. Du kan både se, sortere, rangere og kontakte kandidaterne via systemet. Kandidaterne vil endda automatisk blive rangeret efter bedste match, baseret på de kriterier, du selv har valgt. Hvis dit firma overvejer at bruge et online rekrutterringssystem, som del af processen i at vælge den rigtige kandidat, så tjek vores hjemmeside ud, og se hvad vi kan gøre for dig. 


2. Du vil få brug for en imponerende hjemmeside.

På mange måder er en god hjemmeside et firmas mest effektive rekrutterings-værktøj. Når et firma poster en ledig stilling online, strømmer kandidater automatisk til hjemmesiden for at lære mere om firmaet. Hvis de ikke er imponerede over, hvad de ser, formindskes chancerne for, at de søger stillingen drastisk. 

Dit firmas hjemmeside skal sende en tydelig og direkte besked. Det er vigtigt, at den viser potentielle kandidater, hvem I er som virksomhed, hvad I beskæftiger jer med, og hvorfor I er de bedste. Vigtigst af alt skal den se professionel ud! Et flot rekrutteringssystem vejer ikke op for en sjusket hjemmeside. Hvis jeres hjemmeside stadig ser ud, som den gjorde i 2002, er det en god ide at overveje, om der eventuelt er brug for en makeover. Hvis du ønsker, at potentielle kunder og kandidater skal tage jeres firma seriøst, er det vigtigt at vise, at I tager jer selv seriøst, og jeres tilstedeværelse online er ingen undtagelse.

3. Udfordringen ved personlige interviews.

Forestil dig, at du eksempelvis er HR-manager for en virksomhed i København, som arbejder med et begrænset budget. Du har modtaget en fremragende ansøgning fra en kandidat i New York, og nu står du med et dilemma: Hvordan finder du ud af, om kandidaten er ligeså god i virkeligheden, som på papiret, uden at skulle flyve dem frem og tilbage, eller nøjes med et telefoninterview? Dette er et almindeligt problem blandt firmaer, som rekrutterer online, da kandidater fra hele verden let kan søge ens stilling. Heldigvis, er svaret relativt simpelt: Start med video-interviews.

Video-chat-services, såsom Skype el. Oovoo, gør det let for den ansvarlige at snakke ansigt til ansigt med kandidater, der ligger i stilling til at blive ansat. Når kandidaterne er blevet kogt ned til de udvalgte få, er det let at mødes med de to-tre bedste til et endeligt interview. 

Husk endelig på, at det at finde og ansætte de rigtige medarbejdere kræver tålmodighed, viljestyrke og god dømmekraft, ligesom det altid har gjort. Online rekrutteringssystemer har uden tvivl gjort processen lettere, og mange firmaer kunne ikke forestille sig at ansætte uden sådan et. Men at anskaffe sig et system er ikke nok, hvis du vil forbedre processen ved at finde den rigtige medarbejder. Opdater din hjemmeside og øv dig i videointerviews, dette vil forberede dit firma yderligere på udfordringerne ved at hyre online, og formindske chancerne for, at de bedste kandidater falder fra over noget så "fjollet" som en uoverskuelig hjemmeside.

Tags

0 kommentarer:

Elvium Talent Match. Leveret af Blogger.