mandag den 23. februar 2015

At hyre uden erfaring: Prøv rekruttering via sociale medier

Sociale medier har åbnet op for kommunikation mellem jobsøgende og virksomheder. Udnyt dette til at finde din næste medarbejder!Som nævnt i forrige indlæg, er rekruttering via sociale medier i dag blevet en disciplin, som de fleste virksomheder bør fokusere på, hvis de fortsat vil være med i kapløbet om de bedste medarbejdere - samt promovere deres virksomhed bredest muligt. 

Selvom du aldrig har prøvet at søge nye medarbejdere før, kan du stadig komme ud på den anden side i god behold (og forhåbentligt med den helt rigtige medarbejder i baglommen).

Lad os sige det lige ud 

Social media rekruttering dækker et rimelig bredt felt. Det indkapsler alle aktiviteter på og omkring sociale medier, involvering, reklame, venskab, og kontakt. På trods af den brede dækning, bliver termen nogle gange brugt lidt for løst. 

Hvis det du foretager dig på Twitter eller Facebook, er at poste tweets og statusser som denne:

"Vi søger en _______. Søg nu!"

Rekrutterer du så
 virkelig igennem sociale medier? eller foretager du dig egentligt det selv samme som du allerede har gjort, bare igennem en anden platform. 
Hvis du udelukkende bruger de sociale medier som en platform til at dele et link til din ledige stilling, så udnytter du ikke det fulde potentiale af sociale medier.


Involvering

At involvere sig i folk betyder at du:

        - Er venner med folk
        - Følger
        - Kommenterer
        - Opdaterer
        - Deler (hvis de fx søger noget)

Alt i alt opbygger du en slags online omgangskreds. Ud fra denne omgangskreds vil den egentlige rekruttering igennem sociale medier opstå. I en omgangskreds ses dine posts ikke som spam, men som hjælpsom information, der bliver leveret i et fornuftigt tidsrum. Så når du fortæller dine venner og følgere, at du har en ledig stilling, er det som at fortælle det til en gruppe kollegaer. 

Disse kollager har så andre kollegaer, som
 også har kollegaer, hvis du kan se, hvor jeg er på vej hen? Din jobanonce bliver derfor delt med personer, der med stor sandsynlighed vil være et godt match, både kompetencemæssigt og værdimæssigt. Dette opnås dog ikke uden autentisk involvering i dit online netværk.


Underspillet pral

En anden fantastisk side af involvering i sociale medier, er det synlige klap på skulderen dit brand kan få ved glade kunder og tilfredse medarbejdere. På langt de fleste sociale medier, som fx Facebook, kan folk efterlade feedback som er synligt for alle der skulle komme forbi. Dette vil rekruttere for dig. Hvad kan appellere til talentfulde jobsøgende mere end synet af dine nuværende medarbejdere, der er tilfredse? Dit - og dine medarbejderes nærvær kan være enten tiltrækkende eller afskrækkende. Sørg for at det er det første. 

Opbyg et godt netværk, hold dine sider opdaterede med hjælpende fif, udfør et godt stykke arbejde - og modtag gode ansøgninger. 


Ingen erfaring? Intet problem

Ansættelsesprocessen kan virke utroligt skræmmende for nogen, der aldrig har prøvet det før. Men som vist her, kan involvering i sociale medier få dig langt ud af starthullerne. Rekruttering igennem online medier er et godt første skridt at tage. Jagten på den rigtige medarbejder vil selvfølgelig også tage dig helt andre steder hen, men hvis du opbygger et godt socialt nærvær (og netværk) bliver alle andre værktøjer i din kasse meget stærkere.


Synes du rekruttering via sociale medier er en god ide når man ingen erfaring har, med at ansætte nye medarbejdere? smid en kommentar og lad os høre!

God mandag.

Tags

0 kommentarer:

Elvium Talent Match. Leveret af Blogger.