mandag den 23. marts 2015

4 tips til en rekrutteringsvenlig LinkedIn profil

Du leder måske ikke efter et nyt job lige nu, men det skader aldrig at modtage en opringning fra interesserede virksomheder nu og da. Det kan åbne op for nye karriereveje, udvide dit personlige netværk samt give dit ego et lille boost. Men kan du sige, at din profil er rekrutteringsvenlig? 



Den rekrutteringsansvarlige, lige meget om ansat i virksomheden eller et professionelt rekrutteringsfirma, starter typisk med en meget specifik jobprofil, og formidler herefter en kontaktliste med potentielle kandidater. Disse kontakter er fundet ved at gennemgå evt uopfordrede ansøgninger, undersøge relevante organisationer, professionelle netværks og selvfølgelig sociale netværks såsom LinkedIn.

En af de mest effektive måder at sikre sig, at den rekrutteringsansvarlige finder netop dig, når den næste store åbning lander mellem deres hænder, er at skabe en god tilstedeværelse på LinkedIn. Her er 4 tips til at hjælpe diog med at optimere din LinkedIn profil, så du ikke går nogen næse forbi. 

1. Vær præcis i din ekspertise

Det er forståeligt at man gerne vil virke alsidig, når man prøver at nå ud til en bred vifte af jobs, men det gavner ikke altid. LinkedIn er stedet, hvor du kan præcisere din specifikke ekspertise og dine bidrag til arbejdsmarkedet. I stedet for at generalisere dine skills, så brug noget tid på at undersøge, hvad andre i samme position fx skriver deres stilling er. Disse titler og beskrivelser skal du inkludere i din profil, så hvis den rigtige åbning kommer op, vil du blive fundet - også selvom de har kaldt stillingen noget lidt anderledes.

2. Lav er godt resumé

Mange vil unægteligt sige, at dette er den vigtigste del af din profil, så det kan godt betale sig at bruge lidt tid på det. Det er et frit tekstfelt, hvilket giver bedre mulighed for at vise din personlighed, skabe kontakt og beskrive:

   - Hvem du er
   - Hvad du kan
   - Hvad du vil

Benyt resumeét til at binde din ønskede faglige fremtid sammen med din professionelle fortid, benyt evt. også muligheden for at give læseren den røde tråd i din karriere. På denne måde får de et overblik over både, hvad du kommer fra, men også, hvor du er på vej hen. Gør brug af titler, certifikater og generelt termer som den rekrutteringsansvarlige måske vil bruge i en søgning. Hvis du kigger jobopslag igennem, der er relevante for dit område, kan du skabe dig et overblik over, hvilke termer er de mest brugte.

3. Relevant erfaring

Vær sikker på, at inkludere alle jobs du har haft, som er relevante indenfor din ekspertise. Ved at nævne dine tidligere jobs, praktikforløb, frivilligt arbejde og specielle projekter, giver du folk mulighed for at relatere til dig igennem flere ting. Du opretter altså muligheder for forbindelser og evt. udvidelse af dit netværk. Alt dette vil også hjælpe med at få dig frem i søgninger med større chance for, at den rekrutteringsansvarlige vil tilføje dig til deres kontaktliste. 

4. Anbefalinger 

Anbefalinger fra chefer, medarbejdere og ansatte er med til at validere din profil, hvilket kan få den rekrutteringsansvarlige til at føle sig mere tryg ved dig. Det er altid godt at se, om folk har været glade ved at have dig ansat, om du var en god chef, eller dine medarbejdere trives i dit selskab. Det er også en god ide at joine relevante LinkedIn grupper, og følge firmaer, der har stor indflydelse indenfor din profession og industri.

Dit mål er først og fremmest at blive fundet af de rekrutteringsansvarlige, og hernæst at få dem til at føle sig så trygge med din baggrund, kvalifikationer og lignende, at de vil tilføje dig til deres kontaktliste. Forhåbentligt vil disse 4 tips lede til, at det er dig, de ringer til næste gang!

Har du selv prøvet at blive ringet op af nogen, der havde fundet din LinkedIn profil interessant? Har du nogle tips til andre, om hvad der skaber et godt nærvær og en god profil? Så smid gerne en kommentar!

Tags

0 kommentarer:

Elvium Talent Match. Leveret af Blogger.